Mid-air collision, nebo sprostá krádež?

Takto ne!
Takto ne!

Velká kauza show- businessu rozvibrovala média v posledních dnech po odhalení podobnosti ústředních témat písní. Stalo se tak díky pečlivé práci při publikaci přes službu LANDR.

Algoritmus služby totiž zaregistroval významnou shodu melodické linky písně Aby to nebylo málo (TOKYO, album Ječmen 2002 ) a Never Had a Dream Come True (S Club 7). Jak si může ostatně pozorný posluchač ověřit  na těchto odkazech. Shodná je dokonce i tónina tématu.

Vzhedem k tomu, že skladba Aby to nebylo málo byla vydána už v roce 2002 (píseň byla nahrána ještě minimálně rok před vydáním) a popová skladba Never Had a Dream Come True byla na YouTube zveřejněna v roce 2014, obvinil autor skladby kapely TOKYO formaci v bílém z krádeže autorství a zásahu do osobního vlastnictví!

Ale protože je velkorysost nepsanou povinností legend, mávlo nakonec TOKYO nad tímto nemilým incidentem rukou a k soudu nedojde. V hudebním průmyslu je totiž krádež přirozenou součástí tvorby, vše podstatné totiž už zaznělo. Děvčata a chlapci z formace S Club 7 tak mohou mít zase klidné spaní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *